Donderdag 01 oktober 2020

Kinderboekenweek..... EN TOEN?!

Van 30 september tot en met 11 oktober is de jaarlijkse Kinderboekenweek met als thema dit jaar EN TOEN…!Vanaf 1 oktober zal er in alle groepen op verschillende manieren aandacht besteed worden aan de Kinderboekenweek!!


Tijdens de Kinderboekenweek® 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.

In de groepen 1 t/m 3 wordt in deze periode onder andere iedere ochtend in de groep een boekenkring gehouden. De leerlingen mogen dan hun lievelingsboek mee naar school nemen en hier kort iets over vertellen. Hoe heet het boek? Over wie gaat het boek? Waarom is dit je lievelingsboek? etc..........De boeken zullen deze dag een speciaal plekje in de klas krijgen

In samenwerking met 'Bieb op school' zijn er ook activiteiten in de schoolbieb. Zo neemt Monique de leerlingen van groep 1-2 mee in het verhaal van Rikki, uit de tijd van de ridders. Met behulp van een Kamishibai, dat is een verteltheater.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken.

In de groepen 4 t/m 8 bereiden de leerlingen zich voor op de jaarlijkse voorleeswedstrijd. In de klas zullen voorrondes worden gehouden.
Op vrijdagmiddag 16 oktober sluiten we de Kinderboekenweek af met de grote voorleeswedstijd. Na een spannende finale vol luisterplezier zal door een vakkundige jury de nieuwe voorleeskampioen van De Brembocht bekend worden gemaakt.

Meer nieuws